Verenigingsverhalen

Voetbalverenigingen slaan handen ineen richting EK2017

In de zomer van 2017 staat Doetinchem in het teken van het EK Vrouwenvoetbal. Doetinchem is één van de zeven speelsteden, waar gestreden wordt om de Europese titel. In de Vijverberg worden 4 poulewedstrijden en één kwartfinale gespeeld.

Dit evenement wordt door de voetbalverenigingen aangegrepen om meidenvoetbal meer te promoten. Het komende jaar worden er diverse activiteiten georganiseerd om deze doelgroep kennis te laten maken met de populaire sport.

De voetbalverenigingen hebben de handen ineen geslagen om hier samen een succes van te maken. Tijdens de opening van de Nationale Sportweek hebben zij gezamenlijk aanbod aangeboden op de Bleek. Daarnaast staan er nog veel meer activiteiten op het programma.

Deze activiteiten worden het gehele jaar door georganiseerd. Er worden clinics aangeboden op de scholen, er vindt naschools aanbod plaats en traditioneel worden er weer diverse scholenkampioenschappen georganiseerd. Tijdens alle activiteiten zal er aandacht zijn voor het evenement van komende zomer.

EK Kick-off

Morgen, vrijdag 23 september, vindt de aftrap plaats van alle activiteiten. De EK kick-off is voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar uit de gemeente Doetinchem. Tijdens de Kick-off kunnen de kinderen op het Marktplein in de binnenstad van Doetinchem deelnemen aan verschillende voetbalactiviteiten. Doe mee aan ondermeer de Keepie Uppie hooghoudwedstrijd, voetgolf, een pannakooi of doe mee aan een clinic van profvoetbalster Roxanne Hehakaija!

Tussen 14.15 en 16.45 kan je vrijblijvend deelnemen aan de activiteiten. Inschrijven voor de clinic van Roxanne is verplicht! Dit kan via www.doetinchemsport.nl of ter plekke op het Marktplein. Jij komt toch ook?

voetbal

Speciale damesgroep bij RTV De Zwaluwen

Heeft u het gevoel dat u als dame altijd moeite heeft om mee te komen met de mannen tijdens het wielrennen? RTV de Zwaluwen is gestart met een specifieke damesgroep. Of u nou een beginnend of gevorderde wielrenner bent, iedereen vanaf 15 jaar is welkom.

Na de jeugd gaan alle wielrenners door naar de nieuwelingen en de junioren. Veel meiden hebben echter  moeite om met dit tempo mee te rijden. Dit verschil in snelheid was de aanleiding om te starten met een fietsgroep speciaal voor dames.

Binnen de vereniging wordt er zeer positief gereageerd op de damesgroep; ‘Het dameswielrennen wordt steeds populairder, dus een damesgroep is ideaal. Op deze manier kan iedereen op zijn eigen niveau fietsen. Daarnaast  is in een groep fietsen  toch makkelijker en leuker dan alleen.’

De begeleiding  sluit aan bij de wensen van de groep. Of je nou wil toeren of een wedstrijd wil rijden, alle dames kunnen op hun  eigen niveau deelnemen. Naast het rijden van afstanden wil de groep zich ook focussen op techniektrainingen. De groep is groeiende en dat biedt steeds meer mogelijkheden voor de toekomst. Iedereen vindt het heerlijk om even te fietsen; even het hoofd leegmaken en daarnaast is het natuurlijk ook erg gezellig.

RTV de Zwaluwen vindt het belangrijk om iedereen die de wielersport wil beoefenen een aanbod te bieden. Zij begeleiden renners intensief wanneer zij hier behoefte aan hebben en daarnaast wordt het aanbod binnen de club steeds breder. Sinds 2012 is er een toerafdeling opgestart, maar zo bieden zij ook mountainbiken en veldrijden aan. Een zeer diverse club, waar de damesafdeling de nieuwste aanwinst is.

Nationale Sportweek

Tijdens de Nationale Sportweek is RTV de Zwaluwen vertegenwoordigd op het Simonsplein, waar iedereen kan kennismaken met wielrennen. In principe kan iedereen vrijblijvend deelnemen aan een training, dit is uiteraard ook mogelijk tijdens de Nationale Sportweek. Het is daarbij wel van belang dat je zelf een racefiets en helm hebt.

 

wielrennen

Olympus’58 hoopt succes Nationale Sportweek 2015 te herhalen

De Nationale Sportweek van vorig jaar was voor korfbalvereniging Olympus’58 een groot succes. Ook dit jaar zijn zij weer actief en hopen zij weer veel potentiële leden kennis te laten maken met de sport.

Olympus’58 is een relatief kleine vereniging in Doetinchem waardoor iedereen elkaar kent en zich snel welkom en thuis voelt. Elke week zijn er enthousiaste trainers en coaches actief om de leden te laten sporten. Behalve het uitoefenen van de korfbalsport  worden er ook vele andere activiteiten georganiseerd, waar gezelligheid een belangrijke factor is.

Naast de opening van de Nationale Sportweek in de binnenstad van Doetinchem heeft de vereniging vorig jaar open trainingen georganiseerd, waar iedereen aan deel kon nemen. Ook was er in het kader van ‘Ik neem je mee’, het thema van de Nationale Sportweek, een vriendjes en vriendinnendag. Deze laatste was een groot succes. Een grote gezellige groep heeft spelenderwijs kennisgemaakt met de verschillende onderdelen van korfbal. Vooral het samen laten sporten en spelen met muziek erbij was een succesfactor.

Dit succes was niet mogelijk zonder de inzet van vele vrijwilligers. Ouders en vrijwilligers van de vereniging hebben zich ingezet om mensen te enthousiasmeren voor de sport. Daarnaast hebben ook veel jeugdspelers geholpen. Zij kunnen toch het best de doelgroep enthousiasmeren.

Waarom is korfbal dé sport die je moet leren kennen? ‘Korfbal wordt gespeeld in een gemengd team bestaande uit  jongens en meiden van dezelfde leeftijd. Spelenderwijs leer je hoe je moet gooien, vangen, schieten en samen spelen. Daarnaast kan je in het voor- en najaar heerlijk buiten sporten en daarnaast in de winter naar binnen. Daarnaast maak je tal van nieuwe vrienden’, aldus de vereniging.

Nationale Sportweek 2016

Ook dit jaar is Olympus’58 weer vertegenwoordigd op de sportmarkt in de binnenstad van Doetinchem. Op het marktplein kan je kennismaken met deze leuke sport. Wil je eens meetrainen of kennismaken met korfbal? Kom dan op dinsdagavond of vrijdagavond van 17.30 uur tot 19.00 uur langs bij de vereniging.

Kom langs bij Olympus’58 en nieuwe vrienden zijn snel gemaakt!

 

The Wild Rovers op zoek naar meer bekendheid

Duwen, trekken, gooien, schoppen tegen de bal en scoren: rugby is een balsport waarbij je je heerlijk kunt uitleven. Rugby is een sport voor iedereen, of je nu klein of groot bent, snel, sterk of niet zo sterk!

Rugby is geen sport die heel bekend is bij het publiek. Toch is het een laagdrempelige sport en kan iedereen deelnemen. Afgelopen zomer was de Rugby Sevens variant voor het eerst actief op de Olympische spelen en daarnaast wordt de sport steeds vaker getoond op tv.

Rugbyclub The Wild Rovers is gevestigd op Sportpark de Bezelhorst en is de enige rugbyclub in de Achterhoek. Zij willen graag laten zien hoe leuk de sport is.

De sport is voor iedereen toegankelijk: ‘Voor elk type speler is er plek in het veld. Klein en snel, groot en wat zwaarder; er is altijd een positie die past. Ook bij onze vereniging is voor iedereen plek: sportiviteit en gezelligheid staan hoog in het vaandel bij the Wild Rovers’, aldus het bestuur van The Wild Rovers.

Jongens en meisjes kunnen rugbyen. Het is een sport én een vereniging voor jong en oud. Iedereen vanaf acht jaar kan trainen bij de vereniging. Naast jeugd is er ook een senioren dames- en herenteam die competitie spelen

De Nationale Sportweek

Om meer aandacht te vragen voor Rugbyclub The Wild Rovers doet de vereniging dit jaar voor het eerst mee aan de Nationale Sportweek. Tijdens de opening van de Nationale Sportweek presenteren zij de sport op de Bleek. Daarnaast verzorgt de clubs diverse clinics tijdens de sportinstuif voor basisschooljeugd op Sportpark de Bezelhorst. Deze vindt plaats op dinsdag 20 september van 14.30 uur tot 16.30 uur.

Ben je geïnteresseerd om kennis te maken met rugby? De gehele maand september is het mogelijk om gratis mee te trainen bij the Wild Rovers!

 

Een tweede thuis bij LTC de Vijverberg

Het gaat goed bij LTC de Vijverberg. Het afgelopen jaar heeft de club maar liefst 70 nieuwe leden mogen verwelkomen. Daarnaast ziet deze tennisvereniging ook een massale groei bij de toernooien die door de club georganiseerd worden.

LTC de Vijverberg is de oudste vereniging van Doetinchem, waar je nog steeds kan tennissen op  gravel.. De locatie is gelegen in een prachtige omgeving en het pas  gerenoveerde clubhuis zorgt ervoor  dat  iedereen zich thuis voelt. De nieuwe parkbeheerders, Henk Lamer en Sandra Reijers, zorgen ervoor dat iedereen zich welkom voelt en dat het gezellig is. De positieve sfeer en gezelligheid staan hierbij voorop.

Elke dinsdag wordt er  een tos-avond  georganiseerd, waardoor het voor nieuwe leden laagdrempelig is om te komen tennissen. Het is een mooie manier om andere leden te leren kennen en onbevangen een balletje te slaan. Nieuwe leden of mensen die al lid zijn bij een andere tennisvereniging betalen het eerste jaar een aangepaste contributie en kunnen hiervoor onbeperkt spelen.

De jeugd heeft de toekomst

De vereniging heeft het afgelopen jaar ook deelgenomen aan het sportstimuleringsprogramma ‘Kies je Sport’. Hierbij kunnen  kinderen 4 weken lang kennismaken met  de vereniging en de tennis sport. Het succes was groot, 14 kinderen zijn  direct lid geworden van de vereniging. Een grote rol is hiervoor weggelegd voor trainer Arjan Pastoors, die veel tijd heeft gestoken in het werven van de jeugdleden. Zijn enthousiasme en omgang met kinderen zijn hierbij van grote invloed.

Daarnaast denken de verenigingsbestuurders dat leden zich snel thuis voelen: ‘Er is altijd iemand aanwezig op het park, omdat Henk Lamer en Sandra Reijers de kantine en het park beheren. Hierdoor is er altijd toezicht en altijd een vertrouwd gezicht, waardoor de kinderen zich snel thuis voelen. Zij zorgen altijd voor wat te drinken voor de kinderen’.

Tijdens de Nationale Sportweek hoopt de vereniging nog meer potentiële leden kennis te laten maken met de tennissport. Samen met de andere tennisverenigingen zijn zij vertegenwoordigd in de binnenstad en kan iedereen een balletje slaan. Daarnaast kunnen kinderen voor €20 vijf lessen volgen bij de club.