Beweegmakelaar

Regelmatig en voldoende bewegen is gezond. Het verkleint bijvoorbeeld de kans op hart- en vaatziekten, overgewicht, diabetes en depressie. Door beweging zult u zich fitter en vitaler gaan voelen en het vergroot uw zelfredzaamheid. Komt u ook in beweging? Als u een duwtje in de goede richting nodig heeft, dan kan de beweegmakelaar u daarbij helpen.

Voor wie is de beweegmakelaar?
Iedereen is gebaat bij een actieve leefstijl en voor iedereen is een geschikte beweegactiviteit te vinden. Misschien wilt u wel gaan bewegen, maar weet u niet waar u terecht kan. De beweegmakelaar helpt u bij het vinden van een beweegactiviteit die past bij uw wensen en mogelijkheden. De beweegmakelaar geeft u het steuntje in de rug dat u wellicht nodig heeft. Of u nu 30 of 80 jaar bent, een chronische ziekte hebt of revalideert, de beweegmakelaar is er voor iedereen die gezonder wil gaan leven op eigen initiatief of op advies van de arts of therapeut.

Wat doet de beweegmakelaar?
In een persoonlijk adviesgesprek bekijkt de beweegmakelaar samen met u wat u kunt aanpassen aan uw leefstijl om actiever te worden. Het gaat dan niet alleen over sport, maar ook zeker over bewegen. De beweegmakelaar geeft u tips over een gezonde(re) leefstijl, meer bewegen in het dagelijks leven en adviseert u over mogelijke activiteiten. Hierbij wordt rekening gehouden met uw wensen, behoeften en mogelijkheden. Het doel is om samen te bepalen op welke manier u een gezondere leefstijl kunt krijgen zodat u zich fitter gaat voelen. In het gesprek bespreken we op welke wijze de beweegmakelaar u hierin gaat begeleiden.

De beweegmakelaar in het Slingeland Ziekenhuis
De beweegmakelaar werkt samen met medisch specialisten in het Slingeland Ziekenhuis en diverse sportverenigingen in de regio. Samen zorgen zij voor individuele begeleiding naar passend beweegaanbod.

Afspraak maken
U kunt een afspraak maken door contact op te nemen met de beweegmakelaar via e-mail of telefoon. Een afspraak met de beweegmakelaar is kosteloos. Dit kan via beweegmakelaar@sportservicedoetinchem.nl of via 06 – 24 89 91 52.

Animatievideo over de beweegmakelaar
Via onderstaande link vindt u een animatievideo waarin wordt uitgelegd wat de beweegmakelaar voor u kan betekenen. Een eerste stap zetten naar meer bewegen is soms moeilijk, maar iedereen kan bewegen.