Algemene informatie NSW

In 2017 vindt de Nationale Sportweek plaats van 9 tot en met 17 september. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF en heeft als doel sporten en bewegen te promoten. Deze week moet laten zien hoe gezond en vooral hoe leuk sport en bewegen is. Het is een evenement dat landelijk wordt opgepakt en dat ook in de gemeente Doetinchem uitgevoerd wordt.

Tijdens de Nationale Sportweek staan de sportverenigingen en sportaanbieders centraal. Zij verzorgen het aanbod dat georganiseerd wordt tijdens deze week. De sportvereniging is immers ook de plek waar je moet zijn wanneer je wil gaan sporten! Gedurende de week is het mogelijk om kennis te maken met diverse sporten; van bridge tot scouting en van vechtsporten tot voetbal. Voor elke doelgroep zijn er diverse activiteiten die deze week georganiseerd worden.

De week wordt afgetrapt met een sportmarkt in de binnenstad van Doetinchem. Sportaanbieders zijn vertegenwoordigd in de binnenstad, om hun sportaanbod te tonen aan de bezoekers. Even meesporten in de stad is dan ook geen enkel probleem! Het sportaanbod is er voor jong en oud.

Gedurende de week worden er diverse activiteiten georganiseerd, gekoppeld aan een thema of een specifieke doelgroep. Binnenkort komt er meer informatie online over de diverse activiteiten die deze week georganiseerd worden.

Verenigingen gaan deze week ook aan de slag met het thema van de Nationale Sportweek: ‘Ik neem je mee’. Verenigingsleden worden uitgedaagd om iemand mee te nemen naar zijn of haar club om kennis te maken met de sport en om samen de start van het sportseizoen te beleven. De sportaanbieders en verenigingen stellen deze week de club op meerdere momenten open, zodat jij kennis kunt maken met diverse sporten. Ga langs bij een sportvereniging en ervaar hoe leuk sporten is!