Wandelen bij de vereniging

Wandelen bij de vereniging houdt in dat u deelneemt bij een specifieke wandel- of atletiekvereniging. Bij de wandelverenigingen wandelt u individueel en kunt u gezamenlijk of individueel meedoen aan tochten in de regio. Bij ARGO Atletiek wordt vooral in groepen getraind.

 

ARGO Atletiek

ARGO Atletiek biedt diverse wandelgroepen- en trainingen aan van jong tot oud, van beginnend tot ervaren, voor de actieve personen, maar ook voor de mensen met een chronische aandoening.

  • Beweeggroep ARGO Atletiek

Deze beweeggroep is bedoeld voor deelnemers met chronische aandoeningen (zoals hart/vaatklachten, suikerziekte, COPD/longklachten, gewrichtsklachten, overgewicht, neurologische aandoeningen). Dit geeft beperkingen en als doel wordt vaak aangegeven het optimaliseren van de algehele conditie, verbeteren loop/wandelfunctie. Onderdeel van dit beweeguur zijn algemeen losmakende oefeningen, spierkrachtversterking en balansvormen. Er kan binnen de groep op eigen niveau deelgenomen worden waarbij rekening wordt gehouden met de belasting en belastbaarheid.

Maandag van 10.30-11.30 uur

Vrijdag van 10.30-11.30 uur

Voor meer informatie neem contact op met Els ter Laak via elsterlaak@hotmail.com of 0314-365959.

 

  • Sportief wandelen bij ARGO Atletiek

Sportief wandelen is geschikt voor iedereen die graag aan zijn of haar gezondheid wil werken en conditie wil verbeteren. De lessen worden gegeven door gediplomeerde trainers die letten op houding, coördinatie, evenwicht, kracht en lenigheid waarbij het sociale aspect voorop staat. Het devies is samen presten.

Dinsdag van 09.00-10.30 uur (VOL) en 19.15-20.30 uur

Donderdag van 09.30-10.30 uur

Voor meer informatie neem contact op met ARGO Atletiek via info@argoatletiek.nl of 0314-365959.

 

  • Sportief wandelen en beweeggroep bij ARGO Atletiek

Deze groep is voor beginnende wandelaars en voor mensen met een verminderde belastbaarheid, om uiteenlopende redenen. Die beperkte belastbaarheid is wel kenmerkend voor deze wandelgroep, die op de atletiekbaan training krijgt.

Donderdag 10.45 – 12.00 uur

Voor meer informatie neem contact op met ARGO Atletiek via info@argoatletiek.nl of 0314-365959.

De kosten voor bovenstaande groepen bedraagt €15,50 per maand.

Voor meer informatie neem contact op met de vereniging of ga naar de website www.argoatletiek.nl.

 

Wandelvereniging YMCA Doetinchem

De wandelvereniging is in 1963 opgericht. Zij doen mee aan ongeveer 30 wandeltochten van andere wandelsportorganisaties en organiseren zij zelf een aantal wandeltochten in het jaar. Het wandelprogramma wordt vastgesteld op de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering in januari.

Voor meer informatie neem contact op met YMCA Doetinchem via ymcadoetinchem@gmail.com of ga naar de website www.ymcadoetinchem.nl.

Heeft u ook wandelaanbod bij uw vereniging? Laat het ons weten!