VV Doetinchem

vv Doetinchem, opgericht op 1 augustus 1907,  is een van de oudste voetbalverenigingen van de Achterhoek. Ooit begonnen in Wijnbergen heeft de vereniging jaren op het prachtige sportpark de Kruisberg (achter het Slingeland ziekenhuis) gespeeld. Omdat er op de Kruisberg echter maar 1 veld beschikbaar was en er geen mogelijkheden voor uitbreiding waren, is de club na wat omzwervingen uiteindelijk in 1990 verhuisd naar de huidige accommodatie op sportpark de Bezelhorst.

Met de ontwikkeling van nieuwe wijken als de Huet en Dichteren is het aantal leden de laatste jaren wel weer wat terug gelopen. Op dit moment heeft de club ongeveer 425 leden, die vooral uit Doetinchem Noord (boven de Oude IJssel) komen.

Voor wie is vv Doetinchem

De club richt zich op iedereen die graag wil voetballen. Voetballen is en blijft een volkssport en dat zien we terug in het ledenbestand en in de samenstelling van de verschillende teams. De vereniging heeft al meer dan 25 jaar een G-team en we zien ook dat niet alleen jongens en mannen in verschillende groepen van 6 tot 80 jaar een balletje trappen, maar ook steeds vaker meisjes en vrouwen.

Vrouwenvoetbal in de vereniging

De vereniging heeft al jaren een vrouwenteam dat met wisselend succes aan de KNVB competitie deelneemt. Omdat het aantal meisjes in de verschillende leeftijdsgroepen te klein is voor aparte meidenteams, voetballen zij in de jongste jeugd met veel plezier gewoon met de jongens mee.

Visie en missie

Vv Doetinchem is echter ook steeds meer dan alleen voetbal. Het eigen clubhuis biedt mogelijkheden voor allerlei andere activiteiten van en voor de leden en de vereniging probeert samen met de omringende wijken en de gemeente Doetinchem in te spelen op maatschappelijke ontwikkelingen die te maken hebben met gezondheid, welzijn en bewegen.

Bezelhorstweg 85
7009 KK  Doetinchem
Tel: 0314 333382
info@vvdoetinchem.nl
www.vvdoetinchem.nl