Thema avond ‘gezonde sportkantine’

  • Tijd: 20:00 uur - 22:00 uur
  • Voor wie: Verenigingsvrijwilligers en bestuurders

De gezondheid van de mens is continue een onderwerp van gesprek, waarbij er vaak gesproken wordt over sport en bewegen. Naast sport en bewegen speelt ook voeding een belangrijke rol. Om bestuurders te inspireren en aan te zetten tot actie wordt er een thema avond georganiseerd, gericht op de gezonde sportkantine en het omgaan met verantwoord alcoholgebruik in de sport.

Gezonde sportkantine

Uit een onderzoek in opdracht van JOGG blijkt dat bijna één op de drie sporters of bezoekers niet verleid wil worden tot ongezond snacken in de sportkantine. Sportservice Doetinchem wil vanuit het JOGG programma sportclubs stimuleren gezonder eten en drinken aan te bieden, zodat de gezonde keuze de gemakkelijke keuze is in de kantine. Het aanbieden van gezond aanbod  past immers bij de sportieve en maatschappelijke functie van de sportvereniging. Met enkele simpele veranderingen binnen het voeding- in drankaanbod, is het al mogelijk op deze behoefte in te spelen.

Naast voeding wordt er in veel sportkantines alcohol geschonken. Er is daarnaast vaak discussie wanneer er wel of niet alcohol geschonken mag worden. Welke invloed heeft u als sportbestuurder of vrijwilliger op het voorkomen van alcoholmisbruik door de jeugd en welke handvatten kunt u gebruiken om verantwoord alcoholgebruik vanuit uw rol te stimuleren?

Twee sprekers vertellen u meer over deze onderwerpen en gaan daarna graag met u aan de slag met een interactief programma. Hierbij willen ze vooral met u werken aan de implementatie van deze onderwerpen binnen uw vereniging.

De bijeenkomst vindt plaats in het restaurant van de SaZa Topsporthal.

Neem voor meer informatie over de thema avond contact op met Manon Zwakenberg via m.zwakenberg@sportservicedoetinchem.nl

 

Aanmelden?

Inschrijven voor de themabijeenkomst is mogelijk via het inschrijfformulier.

Website:www.formdesk.com/sportservicedoetinchem/bijeenkomst22september
Voor: 21 september 2016