Sporttalent

Sporttalent van het jaar

Genomineerden Sporttalent

Siraj Awal Aman – Hardlopen

Siraj is lid van het ARGO Topteam. Hij en zijn broers boeken grote successen. Siraj wist het Nationale Crosscircuit voor junioren op zijn naam te schrijven en behaalde nationaal meerdere podiumplekken. Daarnaast wist hij tijdens trackmeetings nationale toptijden te behalen op meerdere afstanden. Helaas mocht Siraj vanwege zijn Ethiopische Nationaliteit nog niet deelnemen aan het NK en EK, ondanks zijn behaalde kwalificatietijden.

Tristan Botteram – Downhill MTB

Tristan Botteram zet downhill in Nederland weer op de kaart. Hij zet internationaal zeer goede resultaten neer. Hij won de IXS Downhill Cup. Werd 2e tijdens de IXC European Downhill Cup en wist op het Wereldkampioenschap een 9e plaats te behalen.

Sam Gademan – Wielrennen

Sam heeft een zeer succesvol seizoen achter de rug. Hij werd 2e in het eindklassement van de Topcompetitie en veroverde goud in het sprintklassement van de UCI driedaagse in Axel. Internationaal heeft  hij diverse prijzen binnengehaald. Hij wist onder andere een etappe te winnen en pakte het puntenklassement over de UCI meerdaagse van de Grand Prix Rüebliland.