Schoolinitiatief

Schoolinitiatief van het jaar

Genomineerden schoolinitiatief

Mariëndael beweegt – Mariëndael Doetinchem

Het Mariëndael is een school voor speciaal onderwijs cluster drie.Vier weken lang maken kinderen kennis met een sport, waarbij ze één les op bezoek gaan bij een sportlocatie om geleerde vaardigheden toe te passen. Ook ouders worden uitgenodigd om hen te laten zien wat de kinderen geleerd hebben. Het doel is om leerlingen kennis te laten maken met sporten en aansluiting te vinden bij een (G-) vereniging.

Daily Mile – OBS Hagen

OBS Hagen vindt het belangrijk dat kinderen dagelijks bewegen. Op de dagen dat er niet gegymd wordt, rennen de leerlingen rond de middagpauze 5 minuten om de school of in de wijk. Hierna worden de lessen vervolgd. Deze beweging heeft als doel de conditie en het concentratievermogen te verbeteren.

De Sportdriedaagse – BS IJzevoorde

Basisschool IJzevoorde is het schooljaar sportief van start gegaan met een sportdriedaagse. Drie  dagen lang maken leerlingen kennis met diverse sporten en is er een hardloopwedstrijd georganiseerd. De sportdriedaagse draagt bij aan het ‘Natuurlijk bewegen’ waar Basisschool IJzevoorde voor staat.