Opening Nationale Sportweek

  • Tijd: 11:00 uur tot 16:00 uur
  • Voor wie: Alle leeftijden

Op 17 september wordt de Nationale Sportweek afgetrapt met een opening in de binnenstad van Doetinchem. Bijna 50 sportaanbieders uit de gehele gemeente Doetinchem zijn vertegenwoordigd in de binnenstad en laten zien hoe leuk en gezond sport en bewegen is. Kennismaken met turnen, roeien, rugby of vechtsporten? Kom langs in de binnensport en doe mee bij de verschillende aanbieders!

Op 5 straten en pleinen staan sportaanbieders met het aanbod, te weten op het Simonsplein, de Hamburgerstraat, De bleek, het Marktplein en in het Mark Tennantplantsoen. Alle kinderen van de basisscholen in de gemeente Doetinchem ontvangen een stempelkaart waarmee zij een leuke goodiebag kunnen verdienen. Maak kennis met de sporten op 5 locaties in de stad en haal daarna je goodiebag op!

Podiumprogramma

Van 11:30 uur tot 15:30 uur staat het Simonsplein in het teken van demonstraties door lokale sportaanbieders in Doetinchem. Tevens vindt om 13.00 uur de officiële aftrap plaats van de Nationale Sportweek en het nieuwe sportjaar. Het gehele jaar bieden sportverenigingen training, competities en plezier aan. De Nationale Sportweek staat aan de start van het nieuwe sportjaar.

Podiumprogramma Simonsplein

11.30 ACC Anique
12.00 Kiryoku
12.25 Vidadance
12.50 Aftrap NSW en sportseizoen
13.05 Schermvereniging Surtout
13.30 InDans
13.55 Kei-fit
14.20 Weuro
14.30 Bertha huls
14.55 Nog niet bekend
15.20 Afsluiting

Aangepast sporten

Sport moet toegankelijk zijn voor iedereen en alle doelgroepen moeten kunnen sporten. Er zijn diverse aanbieders in de gemeente Doetinchem die aanbod hebben voor de doelgroep met een beperking. In het Mark Tennantplantsoen wordt er divers aanbod getoond voor het aangepast sporten. Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn binnen de gemeente? Kom dan zeker even langs! Daarnaast geven drie aanbieders een demonstratie/clinic, waar je ook aan deel kan nemen!

Neem voor meer informatie over de opening van de Nationale Sportweek contact op met Manon Zwakenberg via m.zwakenberg@sportservicedoetinchem.nl.