Introductie

Welkom bij Wandelen in de Gemeente.

Wilt u ook graag wandelen in de gemeente Doetinchem maar weet u niet hoe en waar? Bij Wandelen in de Gemeente is een compleet wandeloverzicht van wandelingen binnen de gemeente Doetinchem te vinden. Bij het wandelen speelt onder andere gezelligheid een belangrijke rol. Daarnaast draagt het wandelen bij aan conditieverbetering en gewichtsvermindering. Er is een onderverdeling gemaakt tussen vier soorten wandelgroepen.

 

Wandelen bij de vereniging

Bij wandelen bij de vereniging worden wandelgroepen genoemd die bij en vereniging worden gelopen. Niet alle vereniging wandelen wekelijks, sommigen organiseren alleen wandeltochten. De kosten en de manier van aanmelden verschilt per vereniging. Klik hier om naar Wandelen bij de Vereniging te gaan. Ga nu naar de pagina van wandelen bij de vereniging.

 

Wandelen in de wijk

Bij wandelen in de wijk staan gratis wandelgroepen zonder professionele begeleiding. Deze groepen zijn onder andere door inwoners van Doetinchem in het leven geroepen. Sommige groepen hebben wel iemand die de leiding op zich neemt en de routes uitzet. Bij deze groepen is er niet altijd een contactpersoon, in dat geval kunt u gerust eens langsgaan op het gegeven tijdstip. Ga nu naar de pagina van wandelen in de wijk

 

Wandelen onder begeleiding

Bij wandelen onder begeleiding worden wandelgroepen benoemd die gegeven worden door professionele bewegingsagogen of lesgevers. Vaak worden deze wandelingen niet alleen binnen de gemeente Doetinchem gehouden, maar worden de startlocaties afgewisseld. Meestal wordt er een keer in de maand gestart vanuit Doetinchem. Ga nu naar de pagina van wandelen onder begeleiding.

 

Wandelen op een evenement

Bij wandelen op een evenement worden wandelingen benoemd die jaarlijks worden gehouden, hieronder vallen bijvoorbeeld de wandelvierdaagsen. Naast deze eenmalige evenementen staan hier wandelgroepen die trainen voor specifieke evenementen als doel. Ga nu naar de pagina van wandelen op evenementen.

 

Beweegmakelaar

De beweegmakelaar kan met u in gesprek gaan, mocht wandelen toch niet zo geschikt zijn. Samen wordt er dan gekeken naar waar de interesses en mogelijkheden liggen om aan de leefstijl te werken. Ga nu naar de pagina van de beweegmakelaar.