Introductie

Welkom bij ‘Wandelen in de gemeente’.

Wilt u ook graag wandelen in de gemeente Doetinchem maar weet u niet hoe en waar? Bij Wandelen in de Gemeente is een compleet wandeloverzicht van wandelingen binnen de gemeente Doetinchem te vinden. Bij het wandelen speelt onder andere gezelligheid een belangrijke rol. Daarnaast draagt het wandelen bij aan conditieverbetering en gewichtsvermindering. Er is een onderverdeling gemaakt tussen vier soorten wandelgroepen.

Wandelen bij de vereniging

Bij ‘Wandelen bij de vereniging’ treft u het wandelaanbod van de verenigingen binnen de gemeente Doetinchem. Niet alle verenigingen wandelen wekelijks, sommige organiseren alleen wandeltochten. De kosten en wijze van aanmelden verschillen per vereniging.

Ga nu naar de pagina van wandelen bij de vereniging.

Wandelen in de wijk

Bij ‘Wandelen in de wijk’ treft u wandelgroepen die onder begeleiding staan van vrijwilligers. Veel van deze wandelgroepen zijn in het leven geroepen door inwoners uit de gemeente Doetinchem.

De meeste groepen hebben een begeleider die de leiding op zich neemt en de routes uitzet. In de meeste gevallen is er een contactpersoon, mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u gerust eens langsgaan op het gegeven tijdstip en locatie. Ga nu naar de pagina van wandelen in de wijk

Wandelen onder begeleiding

Bij ‘Wandelen onder begeleiding’  worden wandelgroepen benoemd die verzorgd worden door professionele bewegings-agogen of lesgevers. Vaak worden deze wandelingen niet alleen binnen de gemeente Doetinchem gehouden, maar worden de startlocaties afgewisseld. Meestal wordt er een keer in de maand gestart vanuit Doetinchem. Ga nu naar de pagina van wandelen onder begeleiding.

Doetinchemse Wandel Challenge

Bij de Doetinchemse Wandel Challenge krijgt u de ideale mogelijkheid om een start te maken met een gezonde leefstijl. Onder begeleiding van de buurtsportcoach werkt u samen met andere deelnemers toe naar een minimale wandelafstand van 5 kilometer. Ontdek de mooiste plekken van Doetinchem. Ga nu naar de pagina van de Doetinchemse Wandel Challenge.

De Beweegmakelaar

De beweegmakelaar kan met u in gesprek gaan, mocht wandelen toch niet zo geschikt zijn. Samen wordt er dan gekeken naar waar de interesses en mogelijkheden liggen om aan de leefstijl te werken. Ga nu naar de pagina van de beweegmakelaar.