DZC’68

DZC’68 heeft ongeveer 1450 leden en DZC’68 is er trots op dat ze de beste jeugdopleiding van de Achterhoek hebben in het jongensvoetbal. De eerste selectieteams spelen alle op hoofdklasse- of divisieniveau. De club heeft dit weten te bereiken met grotendeels eigen opgeleide spelers. DZC’68 is een grote vereniging en heeft  een grote breedtesportafdeling waaruit de selectiespelers kunnen worden geput.

Voetbal een mannensport? Dacht het niet!

Het meiden- en vrouwenvoetbal bij DZC’68 groeit sterk en binnen Doetinchem is DZC’68 de vereniging met veruit het grootste aantal vrouwelijke leden.  Momenteel spelen er bijna 180 meiden en vrouwen bij DZC’68.

Dit grote aantal leden heeft een zeer positieve uitwerking op de sfeer binnen de club, zowel bij de meiden, maar zeker ook bij de jongens, de ouders en supporters en het kader! De meiden voelen zich welkom en gewaardeerd en stralen dit ook uit naar buiten en zijn op deze manier zelf de ambassadeurs van de club voor het meisjesvoetbal.

Visie en missie

Om een stabiele gestructureerde meiden- en vrouwenafdeling te vormen binnen DZC’68 wil de club graag naar 200 speelsters toe, echter wil het wel onderscheid maken tussen prestatiesport en breedtesport zodat elke speelster kan vinden wat zij zoekt en zij zich prettig vindt binnen de vereniging.

Daarom wil DZC’68 in navolging van de structuur bij de jongens streeft DZC’68 ook bij meiden prestatiesport en breedteport aanbieden, zodat ook bij de meiden gewerkt kan worden naar ook de beste jeugdopleiding in deze regio maar ook dat meiden hun plek kunnen vinden in de breedtesport, geen prestatiesport zonder breedtesport!

De doelen voor het vrouwenvoetbal laten een groei zien in zowel aantal speelsters, als ook in de klasse waar de diverse teams uitkomen. De doelstellingen zijn ambitieus en om deze te kunnen bereiken investeert DZC’68 in voldoende en hoogwaardig (technisch) kader rond deze teams.

Hiervoor worden structureel eigen trainers opgeleid, maar zijn er ook mogelijkheden om trainers van elders aan te trekken. Inhoudelijk wordt specifiek volgens vaste richtlijnen getraind zodat meiden zowel fysiek als voetbaltechnisch (snel) progressie (kunnen) boeken.

Uitgangspunt is bij DZC’68  is dat alle speelsters op hun eigen niveau spelen. De KNVB biedt hiervoor uitgebreide mogelijkheden. DZC’68 heeft momenteel voldoende leden zodat binnen een leeftijdsgroep kan worden geselecteerd. Daarnaast wordt gemengd spelen gestimuleerd en gefaciliteerd zodat meisjes zich beter ontwikkelen.

DZC’68 wil op deze manier haar eigen meiden opleiden tot een volwaardige VR1-speelster die in de landelijke eerste klasse kunnen voetballen.

Nieuwe accommodatie

DZC’68 bouwt momenteel een nieuwe accommodatie. Dit zal veel mogelijkheden bieden om de beperkte capaciteit die er nu is uit te breiden en dit zal nieuwe mogelijkheden bieden aan alle teams. De mogelijkheden die de club biedt gelden in gelijke mate voor de jongens als de meiden, Voetbal een mannensport? Dacht het niet!

Sportpark Zuid / Ingang 2
Sportweg 6
7006 GJ Doetinchem
Tel: 0314 – 332828
www.dzc68.nl