Toernooi informatie

Dit jaar vindt in Nederland de twaalfde editie van het EK voetbal voor vrouwen plaats. Er zijn zeven speelsteden waar de zestien beste teams van Europa het tegen elkaar opnemen.

Op 16 juli begint het toernooi met de openingswedstrijd Nederland– Noorwegen in Utrecht. Er worden tijdens het toernooi maar liefst 31 wedstrijden gespeeld. Na drie weken topvoetbal vindt de finale op 6 augustus plaats in het FC Twente stadion.

Benieuwd welke wedstrijden in Doetinchem worden gespeeld? Kijk dan snel op de tegel ‘ Wedstrijdschema en tickets’ voor een overzicht van alle wedstrijden in speelstad Doetinchem.

Natuurlijk doen ook onze Oranje Leeuwinnen mee aan het EK. Meerdere spelers van Oranje zijn naast voetbalster ook ambassadrice  van de verschillende speelsteden. Siri Worm is de ambassadrice van Doetinchem als speelstad. Ze is een echte Doetinchemmer, is opgeleid door DZC’68 en speelt inmiddels  bij FC Twente.

Topstraatvoetbalster Roxanne Hehakaija geeft aan hoe groot het vrouwen EK wel niet is:

“Al sinds ik heel klein was, droom ik van uitverkochte stadions. Met EURO 2017 maken speelsters hun droom waar. En die droom komt ook voor zoveel andere meisjes in Nederland én Europa nu nog dichterbij!” 

Het EK  is er niet alleen voor de profvoetbalsters, het is een evenement voor iedereen. Zo worden er veel side-events gepland rondom het toernooi, wil je weten welke side-events in Doetinchem zijn, kijk dan snel op de side-events tegel!

In speelstad Doetinchem kan iedereen voetballen, zo kunnen meiden in de gemeente Doetinchem voetballen bij de vijf verenigingen: DZC’68, v.v. VIOD, FC Gelre, VVG’25 en v.v. Doetinchem. Kijk voor informatie per vereniging op de verenigingstegels. Het maakt niet uit bij welke vereniging, voetballen doe je in speelstad Doetinchem!