Algemene Informatie

De Nationale Sportweek komt er weer aan. Van vrijdag 20 tot en met zondag 29 september gaat er extra aandacht uit naar sport en bewegen. Waarom? Omdat sport en bewegen goed voor je is, maar vooral erg leuk is! Gedurende de week worden er diverse activiteiten georganiseerd, waar verschillende doelgroepen kunnen kennismaken met het sport- en beweegaanbod in de gemeente Doetinchem.

Dit jaar vindt de Nationale Sportweek plaats van vrijdag 20 tot en met zondag 29 september 2019. Een jaarlijks terugkerend evenement is de Sportmarkt, waar ruim 30 sportaanbieders uit de gemeente Doetinchem zich presenteren in de binnenstad van Doetinchem. Dit jaar vindt de sportmarkt plaats op zondag 22 september van 11.00 tot 15.00 uur. Alle activiteiten worden op het Marktplein georganiseerd en bezoekers kunnen actief deelnemen aan de diverse activiteiten.

Naast de Sportmarkt worden er ook vele andere activiteiten georganiseerd voor jong en oud. De aftrap van de Nationale Sportweek vindt plaats binnen het onderwijs met de 10@10 challenge. 10 Minuten bewegen in de klas, levert een goede bijdrage aan leerresultaten en de concentratie van de leerlingen. Daarnaast wordt er binnen het onderwijs maatwerk geboden door de buurtsportcoach voor de diverse sportieve activiteiten in de Nationale Sportweek.

Ook voor de oudere doelgroep worden er diverse activiteiten georganiseerd gedurende de week. Zo vindt op dinsdag de ‘Dag van de beweegmakelaar’ plaats. U vindt de beweegmakelaar in de binnenstad voor een kennismakingsgesprek. Daarnaast worden de seniorenspelen georganiseerd bij vv Doetinchem en vindt op zondag 29 september het Wandelfestival plaats.

Bestuurder worden van harte uitgenodigd voor de themabijeenkomst Bestuurdersaansprakelijkheid en verzekeringen, waar u wordt bijgepraat over de mogelijkheden die er voor u zijn.