Kinderen halen 15.000 euro op voor het goede doel.

Ruim 3000 kinderen van 13 basisscholen uit de gemeente Doetinchem fietsten ruim €15.000 euro bij elkaar in het kader van de Fietsival scholentour 2021. De opbrengst gaat naar vijf verschillende goede doelen van Kanjers voor Kanjers en naar verbeteringen van schoolvoorzieningen van de deelnemende scholen. Twee aspecten staan bij al die goede doelen centraal; kinderen en bewegen.

Fietsival is een samenwerkingsverband van Kiwanisclub Doetinchem-De Graafschap, Sportbedrijf Doetinchem en het (fiets)verenigingsleven in Doetinchem en omstreken. Fietsival stimuleert kinderen om meer te bewegen en organiseert daartoe jaarlijks een eendaags fietsevenement rondom de Doetinchemse binnenstad. Vanwege het coronavirus is deze opzet dit jaar niet mogelijk.

De laatste dag van de Fietsival scholentour vond plaats bij OBS Hogenkamp. André Bieleman van Kiwanisclub Doetinchem-De Graafschap en Maurice Tepperik, directeur-bestuurder van Sportbedrijf Doetinchem overhandigden twee cheques uit aan Adri Knoops van Kanjers voor Kanjers (€7.650) en aan directeur Joost van Campen van OBS Hogenkamp (€7.400) namens alle deelnemende scholen.

Op de 13 basisscholen organiseerden de buurtsportcoaches van Sportbedrijf Doetinchem en studenten van het Graafschap College in de afgelopen maanden allerlei fiets gerelateerde activiteiten voor kinderen van alle groepen. Denk aan mountainbike clinics, demonstraties en fietstochten. Vast onderdeel was een BMX-baan (pumptrack) van gerecycled plastic. Daarnaast werd tijdens lessen aandacht besteed aan de verkeersveiligheid en aan duurzaamheid. Diverse sponsoren droegen financieel bij om de scholentour mogelijk te maken.

De ene helft van de sponsoropbrengst gaat naar projecten van Kanjers voor Kanjers, de andere helft is voor de school. De cheque van €7.650 voor Kanjers voor Kanjers wordt door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte kind (NSGK) ook nog eens verhoogd met maximaal 25%.

Kijk voor meer informatie op www.fietsival.com.

Op de foto v.l.n.r.: Maurice Tepperik, Joost van Campen, Adri Knoops en André Bieleman.