Vacature buurtsportcoach / vakleerkracht bewegingsonderwijs


Sportbedrijf Doetinchem is in januari 2021 van start gegaan na een besluit van de gemeenteraad van de gemeente Doetinchem in september 2020. Sportbedrijf Doetinchem is een samenvoeging van Sportservice Doetinchem, Sportcentrum Rozengaarde (incl. Skyzone), en het onderdeel binnensport van BUHA.

Vacature buurtsportcoach / vakleerkracht bewegingsonderwijs (0,6 – 1 fte).
Het Sportbedrijf is het sportloket van de gemeente Doetinchem en ondersteunt de sportverenigingen en de individuele sporters uit de gemeente Doetinchem. De gemeente wil een actieve leefstijl bevorderen onder alle inwoners. Het Sportbedrijf ontwikkelt dan ook activiteiten en programma’s die sport, bewegen, welzijn en een gezonde leefstijl van de inwoners van de gemeente Doetinchem stimuleren. Daarnaast verzorgt het sportbedrijf het beheer en de exploitatie van Zwembad Rozengaarde (inclusief Skyzone) en de gemeentelijke sporthallen en gymnastieklokalen.

Binnen het team Sport en Bewegen zijn wij op zoek naar een;

Buurtsportcoach / Vakleerkracht bewegingsonderwijs

Je werkzaamheden?
In jouw rol als buurtsportcoach / vakleerkracht bewegingsonderwijs word je ingezet als vakleerkracht bewegingsonderwijs op scholen in het primair onderwijs in de gemeente Doetinchem. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor bewegen en een gezonde leefstijl binnen de school in afstemming met de groepsleerkrachten. Tevens implementeer je de sportstimuleringsprogramma’s van de buurtsportcoaches van Sportbedrijf Doetinchem binnen jouw school en in de wijk. In enkele wijken lever jij eventueel een bijdrage aan activiteiten in schoolvakanties en vervangings- of invalwerkzaamheden.
Wat zijn je taken?

 • Verzorgen van lessen Lichamelijke Opvoeding op één of meerdere basisscholen uit de gemeente Doetinchem
 • Ondersteunen van de groepsleerkrachten
 • Organiseren van sportkennismaking onder en na schooltijd
 • Bevorderen van deelname aan sport en bewegen, doorverwijzen van jeugd en jongeren naar sportverenigingen
 • Inzetten van sport om bij te dragen aan verbetering van de gezondheid volgens JOGG principes
 • Inzetten van sportstimuleringsprojecten van collega buurtsportcoaches op de scholen en in de wijken
 • Social Media inzetten om doelgroepen te bereiken
 • In enkele wijken samen met de buurtsportcoach verantwoordelijk voor de naschoolse programmering van laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten in de buurt, zoals naschoolse sportmix en vakantieactiviteiten.

Je profiel?

 • Je hebt een afgeronde opleiding ALO met minimaal 1 jaar relevante werkervaring als vakleerkracht
 • Het is een pré als je ervaring hebt met het werken in het primair onderwijs en aantoonbare relevante werkervaring rondom de setting buurtportcoach
 • Je bent een proactieve, flexibele en communicatieve persoonlijkheid, die goed zelfstandig kan werken, over de nodige creativiteit beschikt en sport, bewegen en een gezonde leefstijl op een enthousiaste wijze overbrengt
 • Je spreekt de taal van de schooldirecteur, de groepsleerkracht, maar ook van de sportvereniging en de professionals in de wijk. Jij voelt je snel thuis op een school en in een wijk, werkt graag met verschillende mensen samen en ziet eerder oplossingen dan problemen
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en beschikt over eigen vervoer
 • Naast je functieprofiel ben je in staat om kennis en ervaringen te delen met je collega buurtsportcoaches en vakleerkrachten LO om zo je bijdrage te leveren om gezamenlijk de sportbeleving in de gemeente Doetinchem naar een hoger niveau te brengen
 • Bij voorkeur ben je woonachtig in de regio

Wat bieden wij?
Wij bieden je veel vrijheid in een verantwoordelijke baan en je komt in dienst bij Sportbedrijf Doetinchem. In eerste instantie betreft het een tijdelijke functie voor het schooljaar 2021/2022. Afhankelijk van voortzetting van de opdracht en functioneren is een verlenging mogelijk. Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een passend salaris mede afhankelijk van ervaring.

Meer informatie?
Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Suzanne ter Horst, Sportbedrijf Doetinchem via 06-28246230 of mail naar s.terhorst@sportservicedoetinchem.nl.

Solliciteren?
Ben jij de enthousiaste teamplayer die ons team komt versterken? Stuur dan uiterlijk 30 juni 2021 je sollicitatiebrief, CV en een pitch van 1 minuut waarin jij jezelf voorstelt aan mevrouw F. Elshout, medewerker Personeelszaken Sportbedrijf Doetinchem: f.elshout@sportservicedoetinchem.nl.

De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op maandag 5 juli 2021. Een mogelijke tweede ronde wordt gepland op donderdag 8 of vrijdag 9 juli 2021.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.