Fietsival senioren trapt af met lekker weer.

Wilt u graag lekker buiten in beweging zijn? En vindt u het leuk om dit samen met andere volwassenen en senioren te doen? Dan is de Achterhoekse fotofietstocht van Sportbedrijf Doetinchem zeker iets voor u! Dit kan vanaf maandag 31 mei.

Achterhoekse etappe

Middels Fietsival worden inwoners gestimuleerd om meer te bewegen door het aanbieden van diverse fietsactiviteiten in de gemeente Doetinchem en omgeving. Er zijn geen bergetappes door de Alpen of Pyreneeën, je hoeft geen kilometers over kasseien te fietsen en je hoeft ook niet in een gele of bolletjes trui rond te fietsen. Deze laagdrempelige route start in Doetinchem en brengt jou langs de mooiste en leukste plekjes van Doetinchem en omgeving. Uiteraard komt de fietsroute langs verschillende eet- en drinkgelegenheden.

Fietsival on Tour

In samenwerking met Kiwanis-club Doetinchem, De Graafschap, Sportbedrijf Doetinchem en verschillende fietsverenigingen uit de gemeente Doetinchem is het Fietsival tot stand gekomen. Dit jaar zou eigenlijk het Fietsival op zondag 27 juni plaatsvinden in de binnenstad. Helaas is het nog niet mogelijk om zo’n evenement te organiseren, dus is er gekeken naar wat er wel kan. Zo is er voor de basisschoolleerlingen in de gemeente Doetinchem een fietsival scholentour georganiseerd en wordt er voor volwassenen en senioren deze fotofietstocht georganiseerd.

37 km fietsplezier

Vanaf 31 mei is de route van de Achterhoekse fotofietstocht af te halen bij het VVV-kantoor in Doetinchem en kan je de route bekijken via www.sportservicedoetinchem.nl. De route van 37 kilometer brengt je langs prachtige culturele bezienswaardigheden in Doetinchem en omgeving. De fietsroute wordt ook via de social media kanalen van Sportbedrijf Doetinchem gedeeld.

Spring jij samen met je partner, buurman of buurvrouw op de fiets?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met buurtsportcoach Kirsten Boshoven via 06-41331267 of via k.boshoven@sportservicedoetinchem.nl